• Morgen in huis!
 • Gratis verzending!
 • Niet tevreden? Geld terug

9.11337

Hoe combineer je de modekleuren van 2020?
Mooieriemen Blog

Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

Hoe combineer je de modekleuren van 2020?

Elk jaar worden er in de mode een aantal trendkleuren per seizoen vastgesteld. Voor komende herfst en winter lichten we de kleuren, én de mogelijkheden om daarmee te combineren in je kleding, aan je toe. Ook al zijn we nog volop van de zomer aan het genieten, de herfst is al weer dichter bij dan het voorjaar. Daarom bereiden we je alvast voor op de kleuren die voor de herfst van 2020 en de winter van 2021 in de mode zijn.

LENTE & ZOMER versus HERFST & WINTER

Wat de kleuren voor het najaar en de daarop volgende winter vooral heel anders maakt dan de lente- en voorjaarskleuren, is dat het gedempte kleuren zijn. Het is nog steeds een kleurrijk geheel, echter door het ontbreken van een aantal lichte zomerkleuren (Brilliant White, Saffron, Sunlight en Orange Peel), is het meteen duidelijk dat het kleuren zijn voor een donkerder seizoen. Kijk maar naar onderstaand kleurenpalet voor het begin van 2020:

Lente- en zomerkleuren 2020

MODEKLEUREN HERST EN WINTER 2020 - 2021

Bij deze alle namen van de kleuren voor komende hersft en winter voor je op een rijtje: Amberglow, Samba, Sandstone, Classic Blue (color of the year 2020), Green Sheen, Rose Tan, Ultramarine Green, Fired Brick, Peach Nougat en Magenta Purple. De klassieke kleuren die daar bij horen zijn: Almond Oil, Blue Depths, Sleet en Military Olive.

 

HOE COMBINEER JE KLEUREN IN JE KLEDING?

Je kunt op verschillende manieren kleuren met elkaar combineren. Ton-sur-ton, harmonieus of juist contrasterend. We lichten deze drie manieren natuurlijk graag aan je toe.

Herfst- en winterkleuren 2020-2021

TON-SUR-TON KLEURENCOMBINATIES

De eerst mogelijkheid is om te kiezen voor ton-sur-ton. Je kent de naam vast wel, maar voor de zekerheid nog even een uitleg: ton-sur-ton is een Franse term die toon-op-toon betekent. Simpelweg dezelfde 'toonkleur' met elkaar combineren. Als je onderstaand kleurenwiel bekijkt, dan blijf je voor ton-sur-ton in één en dezelfde taartpunt qua kleurencombinaties.

Op basis van het kleurenpalet voor komende seizoenen: combineer een pak in de kleur Classic Blue met een riem in een tint die nèt iets donkerder is. Bijvoorbeeld onze prachtige donkerblauwe suède riem van Sir Bismarck van €34,95 (blauwe herenriem in suède). Om je outfit helemaal af te maken, zoek je schoenen bij dat zakelijke strakke pak in dezelfde kleur en materiaal als van de riem. Belangrijk bij ton-sur-ton is wel dat het precíes dezelfde toonkleur moet zijn, anders kunnen de kleuren met elkaar gaan vloeken. 

 

HARMONIEUZE KLEURENCOMBINATIES

Wat gemakkelijker is het om kleuren te kiezen die uit hetzelfde spectrum van het kleurenpalet komen (in onderstaand kleurenwiel, staan vier bij elkaar horende kleuren). Daarbij is het belangrijk om te snappen wat de basiskleur van elke kleur is. Om dat toe te lichten nemen we als voorbeeld Samba. Dat is een kleur met als hoofdtoon rood -voor het geval dat nog niet duidelijk was ;-). De kleur die uit hetzelfde kleurenpalet komt is oranje, in dit geval dus Amberglow.

Als voorbeeld kan je kiezen voor een outfit met een stoere rok in de kleur Amberglow. Daarboven een vest in de kleur Samba die je omsluit met de prachtige cognackleurige riem van Take-It van €24,95 (luxe vintage damesriem). Voor je schoenen en tas kan je dan kiezen uit de drie kleuren rood, oranje (=cognac) of gedurfd met fuchsia roze. Zin in een in het oog springend detail? laat de kleuren van je accessoires terug komen in je sieraden!

Kleurenwiel

CONTRASTERENDE KLEURENCOMBINATIES

Voor contrasterende kleurencombinaties is het de truc om te weten wat primaire en secundaire kleuren zijn. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw. De bijbehorende secundaire kleuren zijn groen (bij rood), paars (bij geel) en oranje (bij blauw). Als je naar bovenstaand kleurenwiel kijkt, dan is de contrasterende kleur de kleur die precies aan de andere kant van de cirkel ligt.

Kies dus voor een indrukwekkende felrode jurk en knal er uit op het feest met een prachtige groene riem van Alberto voor €47,95 (felgroene riem). Het spreekt voor zich dat daar ook een tas en schoenen bij mogen in felle kleuren rood en groen. Een leuk weetje voor mensen die zich prettiger voelen bij zogenaamde tussenkleuren. Wat tussenkleuren zijn? Dat zijn de kleuren in een gedempte variant. Dus in plaats van knalrood, citroengeel en bijvoorbeeld grasgroen, juist kiezen voor steenrood, okergeel, en mosgroen. Onze laatste kleding-kleurencombinatie wordt dan in plaats van een een felrode jurk een steenrode jurk met een riem van Alberto van €60,50 in een mildere kleur groen (zachtgroene elastische riem).

 

We hopen dat we je hiermee verder kunnen helpen. Bovenal wensen we je veel plezier met de zoektocht naar jouw persoonlijke unieke kleurencombinatie!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • De meest gebruikte zoektermen voor heren riemen
  31 / Aug / 2020

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  De meest gebruikte zoektermen voor heren riemen

 • Hoe combineer je de modekleuren van 2020?
  12 / Aug / 2020

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Hoe combineer je de modekleuren van 2020?

 • De Bretels van mooieriemen.nl
  22 / Aug / 2017

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  De Bretels van mooieriemen.nl

 • Een leuk Moederdag cadeau idee nodig? Geef eens een riem!
  03 / May / 2017

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Een leuk Moederdag cadeau idee nodig? Geef eens een riem!

 • Riem met studs voor een stoere look
  29 / Apr / 2017

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Riem met studs voor een stoere look

 • Cognac kleur riem altijd een zekerheidje
  29 / Apr / 2017

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Cognac kleur riem altijd een zekerheidje

 • Nieuwe collecties en wat er komen gaat
  24 / Nov / 2016

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Nieuwe collecties en wat er komen gaat

 • Een riem van Sint en Piet - Bestel nu met 10% korting!
  22 / Nov / 2016

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Een riem van Sint en Piet - Bestel nu met 10% korting!

 • Een Riem - Wat en waarom
  19 / Nov / 2016

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Een Riem - Wat en waarom

 • Een riem is een bijzonder product!
  30 / Jan / 2015

  Mooieriemen.nl - 12 / Aug / 2020

  Een riem is een bijzonder product!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Pro-Risultato B.V. 9.1 / 10 - 1337 Reviews @ Kiyoh