Maatinformatie

  • Geplaatst op
  • Door Erik
  • 0
Maatinformatie

De juiste maat!


Je bent toe aan een nieuwe riem! Je ziet er fantastisch uit in je nieuwe outfit, maar nu nog de finishing touch: een mooie riem!

Riemen zijn leverbaar in verschillende maten. Of het nu gaat om een aparte heren riem of om een hippe dames riem, je moet aangeven welke maat je hebt.

Uiteraard is de breedte van de riem belangrijk. Daarvoor is het goed om te kijken welke riembreedte er door de lussen van de broek past.

Maar welke riemlengte moet ik bestellen? Veel mensen kijken dan in een oude riem, en bestellen die maat. Kijk daar mee uit!!! Vaak zijn riemen ingekort en klopt de aanduiding in de riem niet met de werkelijke lengte.

De meest veilige manier is om over de kleding je omvang te bepalen met een meetlint op de plaats/hoogte waar de riem wordt gedragen.

Bestel vervolgens de maat die het dichtste ligt bij de gemeten omvang. Op de webshop mooieriemen.nl staat een pagina met maatinformatie. De meeste riemen zijn leverbaar in maten 85, 95, 105 en 115 centimeter, maar er zijn ook in lengtes tot 165 centimeter. Kinderriemen zijn leverbaar in de maten 55 , 65 en 75 cm.

Voor de elastische damesriemen en herenriemen zijn vaak ook de tussenliggende maten leverbaar: 90, 100 en 110 centimeter.

 

Inkorten riem

Vind je het lastig om de juiste lengtemaat te bepalen? Er zijn riemen in het assortiment van mooieriemen.nl die ingekort kunnen worden. De band is door middel van een schroefverbinding aan de gesp gemonteerd. Deze kun je losnemen, de band inkorten, op dezelfde plek een nieuw gaatje in de band maken, en vervolgens de gesp weer monteren met de schroefverbinding.

 

Geen maatprobleem

Wil jij je niet bezig houden met het exact bepalen van jouw riemmaat? Kies dan voor de traploos verstelbare riemen van Anthoni Crown of voor de webbing riemen van Leyva. Ook bij deze riemen moet je een maat opgeven, maar door de traploze verstelbaarheid of de webbing band komt het niet op de laatste centimeter aan.

 

Maatinformatie

Kijk bij het bestellen van jouw riem altijd even naar de instructies op de pagina met maatinformatie!

Wij wensen jou veel plezier met jouw nieuwe aankoop!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden